18.9.2014

Servettisuositus

Ai mitäkö on tässä osoitteessa viime ajat syöty? Lähinnä aamupuuroa ja muita viidentoista minuutin ruokalajeja. Ei ole sämpylöissä naamoja eikä salaatissa viittätoista vierekkäistä ainesosaa. Niin että kateellisena ja kiinnostuneena seuraan minäkin toveri Venlan kokkailuja. (Onneksi pääsen usein niistä myös osalliseksi valmiiseen pöytään -nimisellä mahtavalla periaatteella.)

Ja vielä suuremmaksi onneksi on aina mahdollista panostaa siihen, mitä asettelee pöytään valmistamansa pikaruuan viereen.

Nämä mahtavat, mahtavat servetit löysin Stockalta hintaan 3,50 e.

Ai niin. Lautasella lepää Soppa365:n mozzarella-pinaattipasta. Nannaa, ja mikä parasta, valmistuu hyvinkin vartissa. Oonko nyt varmasti antanut itsestäni sen tavoittelemani kiireisen vaikutelman?

17.9.2014

Salaatti vain

Tuntuu, että olen puhunut tästä asiasta jo monta kertaa aikaisemminkin, mutta eisemitään. Joskus toisto on hyväksi. Eli: olen vahvasti sitä mieltä, että jos tehdään salaattia, niin silti siihen pitää panostaa yhtä paljon kuin mihin muuhun ruokaan tahansa. Ja kun sanon "panostaa", tarkoitan että jokainen raaka-aine tulee valmistaa, ja mieluiten muutenkin kuin huuhtomalla ja pilkkomalla.

Esimerkki eiliseltä, eli syyssalaattia kahdelle. 


Tässä siis vaihteeksi riveittäin aseteltu salaatti. Seuraavaksi lista (kuvan järjestyksen mukaan ylhäältä alas) ainesosista, ja siitä, mitä niille tein: 

Avokado: pilkoin, ripottelin päälle sitruunamehua, mustapippuria ja suolaa
Feta: murensin käsin, valelin hieman hunajalla ja mustapippurilla
Kurkku: pilkoin ja maustoin mustilla & valkoisilla seesaminsiemenillä 
Pähkinät: paahdoin pannulla ja suolasin
Kananmuna: keitin, jätin pehmeäksi sisältä, laitoin päälle pippuria ja suolaa
Vihreät pavut: höyrytin ensin, sitten paistoin seesamiöljyssä, valkosipulissa ja chilissä. Suolasin.
Porkkana: pilkoin, ja hieroin palasiin hieman oliiviöljyä, suolaa, pippuria, juustokuminaa, sitruunamehua, hunajaa ja valkosipulijauhetta ja paahdoin uunissa n. 20 minuuttia 225 asteen lämmössä. Samalla paahdoin kolme valkosipulin kynttä pehmeiksi ja tuoksuviksi. Murskasin kynnet ja sekoitin tahnan joukkoon sitruunamehua, oliviiöljyä, suolaa, hunajaa ja pippuria. Valelin tämän "kastikkeen" koko salaatin päälle ja koristelin lehtipersiljalla. 

Ja arvatkaa mitä? Oli aika hyvää.


14.9.2014

Pieniä naamoja uunissa

Ei mulla muuta, mutta tein tänään sämpylöitä.


Muuten aika perusohje, mutta nuo naamat taiteilin paistamisen jälkeen syötävällä tussilla. Semmoisia voi ostaa vaikka täältä.


Luulen, että nämä voisivat olla menestys vaikka lastenkutsuilla. (Oikeasti en tiedä lapsista mitään.)

Alkuperäisen inspiraation tarjosi Frankie-lehden blogi, jonne taas eksyin Pinterestin kautta. Kivaa sunnuntaita kaikille!