24.6.2013

Melkein omalla ohjeella onneen

Joku joskus kysyi, että kai bloggaan vain itse keksimistäni resepteistä. No, en. Tämäkin bataatti-kikherne-salaatti on alunperin lähtöisin Eeva Kolulta.



Tein kuitenkin joitakin makukokemukseen vaikuttavia muutoksia, koska en oikeastaan ihan hirveästi pidä tahinista. Ja koska halusin päästä käyttämään makeaa savupaprikajauhetta, joka eroaa Venlan loheen käyttämästä siinä, että se ei ole yhtään tulista.

Ja minttua, koska se on pysynyt elossa parvekkeellani kohta kuukauden.

Ihan järjettömän hyvää tämä varmasti on Eevankin versiona, mutta meillä syötiin juhannuksena uutta lempiruokaani:

1 bataatti
1 tölkki kikherneitä
1 tuore chili
2 valkosipulinkynttä
fetaa
minttua
suolaa
mustapippuria
1 tl makeaa savupaprikajauhetta
oliiviöljyä
sitruunamehua

Kuori ja kuutioi bataatti uunipellille. Ripottele päälle savupaprikaa, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Paahda uunin ylätasolla 225 asteessa n. 20 min (parempia lämpötila- ja aikaehdotuksia otetaan vastaan).

Pilko valkosipuli, heitä öljyiselle pannulle yhdessä kikherneiden kanssa.

Pilko chili. Sekoita bataatit, kikherneet, chili, feta ja minttu kulhossa. Lisää vielä loraus öljyä ja sitruunamehua.

Savupaprikan ansiosta salaattiin tulee kiinnostava grillimausteen maku, mikä luonnollisesti tarkoittaa sitä, että pöytä on kannettava puistoon. Siellä voi sitten syödä ja juoda auringonnousuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti