17.9.2013

Hummussoppa – ruma mutta maukas

Kikherneitä on nyt vähän joka paikassa. Ainakin meillä. Parhaimmillaan palleroiset ovat mielestäni hummuksessa, mutta sen kaveriksi pitää aina keksiä jotain.

Paitsi ettei tarvitse! Hummuksen voi nimittäin jalostaa sopaksi, jolloin sitä pääsee lappamaan suuhunsa lusikkatolkulla. Kaikkea sitä Buzzfeedistä oppiikin.

Alkuperäinen ohje löytyy siis täältä, mutta mielestäni se kaipasi hieman hienosäätöä.

Sopan ulkonäölle en kuitenkaan voinut mitään.



Hummussoppa

oliiviöljyä
2 shalottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 tlk kikherneitä
1 tl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
1/3 tl cayennepippuria
1/2 tl makeaa savupaprikaa
1/2 tl garam masalaa
1 rkl tahinia
2 dl kasvislientä
2 dl vettä
suolaa, pippuria
tuoreita yrttejä maun mukaan, esim. persiljaa
kirsikkatomaatteja

Epätoivoisia koristeluyrityksiä.

Kuumenna öljy kattilassa, freesaa juustokumina, cayennepippuri, savupaprika ja garam masala. Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota hetki. Lisää kikherneet ja hetken pyöriteltyäsi kasvisliemi ja vesi.

Puolita kirsikkatomaatit ja hienonna persilja.

Lisää tahini, sitruunamehu, suola ja pippuri keittoon, soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tähän menee hetki, mutta älä menetä toivoasi. Nestettä on ihan oikea määrä.

Lisää persilja. Sohi soppaa sekoittimella vielä sen verran, että persiljaa on suunnilleen tasaisesti joka paikassa, mutta älä sekoita liikaa.

Lisää kirsikkatomaatit. Anna muhia viitisen minuuttia, eli kunnes tomaatit ovat hieman pehmenneet.

Tarjoa vaikka pähkinöiden ja/tai raejuuston kera.


Rumaa se on silti.

Ainiin. Mottomme "Get fat or die trying" on poistunut keskuudestamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti