12.10.2012

Uusi ihastus


Lohi ja perunamuussi sikseen, minulla on uusi lempiruokaehdokas. Orastavasta kyllästymisestä vanhaa rakkauttani kohtaan syntyi vaihtoehtoinen kalan ja muussattujen asioiden yhdistelmä, joka tarjoaa mukavan raikkaiden makujen lisäksi varsin kilpailukykyisen hinnan.


Puhun tietenkin timjamikampelasta ja bataattimuussista, noista tulevaisuuden toivoista, arkiruoan uusista klassikoista.Valittaessani eräänä kalaa vaativana päivänä kyllästymistäni loheen T ehdotti Suomi-kahvilan lounaan innostamana vaihtoehdoksi kampelaa. Suhtauduin tähän tietenkin asiaankuuluvan epäluuloisesti, mutta myönnyin kuitenkin tarkastamaan kalatiskin valikoiman. Ja löytyihän sieltä sitä kampelaa, eikä neljälle fileelle tullut hintaa kuin vajaat neljä euroa (ainakin tunnelin S-marketissa fileet ovat 60-80g/kpl ja kaksi/syöjä on minulle ihan sopiva määrä).


Bataattimuussi puolestaan juontaa juurensa lempparisosekeitosta. Muussin makeus ja tulisuus toimii mielestäni kivana kaverina valkoisen kalan kepeälle raikkaudelle. Ja timjami nyt on muuten vain lempiyrttini tällä hetkellä, joten ripottelen sitä tyytyväisenä vähän kaikkialle.

Bataattimuussi

2 bataattia
4 porkkanaa
¼ tl inkivääriä jauheena
chiliä maun mukaan
suolaa ja mustapippuria
maitoa/soijamaitoa/kookosmaitoa/kermaa/jotain
ehkä voita
tuoretta timjamia

Kuori ja paloittele bataatit ja porkkanat. Keitä pehmeiksi. Kaada vesi pois. Soseuta millä haluat (yleensä hoidan homman sauvasekoittimella, mutta nyt en jaksanut tiskata teräosaa joten lopputuloksesta tuli perunasurvimella vähän rakeisempi). Mausta. Huom! Maitotuotekin on tässä lähinnä mauste, koska tärkkelyksiseen perunaan verrattuna bataatit ja porkkanat ovat vetisempiä. Ilman maitoakin siis pärjää, itse haluan sitä pehmentämään chiliä.


Timjamikampela

4 kampelafilettä
sitruunamehua
suolaa
pippuria
tuoretta timjamia
voita

Ripottele fileiden päälle sitruunamehu ja mausteet. Paista pannulla mukavassa määrässä voita. Makaa tyytyväisenä sohvalla loppuilta, koska ulkona on kuitenkin kylmä ja pimeä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti