Lohi ja
perunamuussi sikseen, minulla on uusi lempiruokaehdokas. Orastavasta
kyllästymisestä vanhaa rakkauttani kohtaan syntyi vaihtoehtoinen kalan ja
muussattujen asioiden yhdistelmä, joka tarjoaa mukavan raikkaiden makujen
lisäksi varsin kilpailukykyisen hinnan.
Puhun tietenkin
timjamikampelasta ja bataattimuussista, noista tulevaisuuden toivoista,
arkiruoan uusista klassikoista.Valittaessani eräänä kalaa vaativana päivänä
kyllästymistäni loheen T ehdotti Suomi-kahvilan lounaan innostamana
vaihtoehdoksi kampelaa. Suhtauduin tähän tietenkin asiaankuuluvan epäluuloisesti,
mutta myönnyin kuitenkin tarkastamaan kalatiskin valikoiman. Ja löytyihän
sieltä sitä kampelaa, eikä neljälle fileelle tullut hintaa kuin vajaat neljä
euroa (ainakin tunnelin S-marketissa fileet ovat 60-80g/kpl ja kaksi/syöjä on
minulle ihan sopiva määrä).
Bataattimuussi
puolestaan juontaa juurensa lempparisosekeitosta. Muussin makeus ja tulisuus
toimii mielestäni kivana kaverina valkoisen kalan kepeälle raikkaudelle. Ja
timjami nyt on muuten vain lempiyrttini tällä hetkellä, joten ripottelen sitä
tyytyväisenä vähän kaikkialle.
Bataattimuussi
2 bataattia
4 porkkanaa
¼ tl inkivääriä
jauheena
chiliä maun
mukaan
suolaa ja mustapippuria
maitoa/soijamaitoa/kookosmaitoa/kermaa/jotain
ehkä voita
tuoretta
timjamia
Kuori ja
paloittele bataatit ja porkkanat. Keitä pehmeiksi. Kaada vesi pois. Soseuta
millä haluat (yleensä hoidan homman sauvasekoittimella, mutta nyt en jaksanut tiskata teräosaa
joten lopputuloksesta tuli perunasurvimella vähän rakeisempi). Mausta. Huom!
Maitotuotekin on tässä lähinnä mauste, koska tärkkelyksiseen perunaan
verrattuna bataatit ja porkkanat ovat vetisempiä. Ilman maitoakin siis pärjää,
itse haluan sitä pehmentämään chiliä.
Timjamikampela
4 kampelafilettä
sitruunamehua
suolaa
pippuria
tuoretta
timjamia
voita
Ripottele
fileiden päälle sitruunamehu ja mausteet. Paista pannulla mukavassa määrässä
voita. Makaa tyytyväisenä sohvalla loppuilta, koska ulkona on kuitenkin kylmä ja pimeä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti