3.10.2012

Pinkkejä herkkuja

Tuli käytyä vähän shoppailemassa Hakaniemessä. Pahojen mehujen lisäksi Vii Voanista saa myös herkkuja. Viikonloppuna keskityttiin (vahingossa) vaaleanpunaisiin asioihin. Kaikki lähti siitä, että A. omaa keskivaikean addiktion äyriäisiin. Ne vain Suomessa tuppaavat olemaan vähän kalliita. Mutta kuten moni muukin asia, ovat äyriäiset Kallion etnisillä kulmilla halvempia kuin muualla.

Jättikokoiset katkaravut (tiikeriravut) olivat toki pinkkejä vasta käytyään pannulla. Hauskaa ruokaa, joka kuvan asetelmasta huolimatta syötiin lopulta käsin. Siitä tuli semmoinen olo kuin olisi rannalla, ja edessä olisi turkoosi meri. Bataattiranskalaiset muuten rajasin tästä kuvasta pois, eivät sopineet väriteemaan.

Tuommoiset jättiravut myydään Vii Voanissa pakasteena, kilon paketeissa. Kiloon mahtui kuusi kappaletta. Me sulattelimme näitä hiljakseen yön yli jääkaapissa, ja sitten seuraavana päivänä huuhdeltiin haalealla vedellä. Marinoitiin joitakin tunteja seesamiöljyssä, sekaan limeä, chiliä ja mausteita. Sitten pari rapua paistettiin pannulla ja muutama uunissa. Olivat makoisia.

Vielä paremmin A. kuulemma onnistui seuraavana päivänä kahden viimeisen rapusen kanssa. Hän leikkasi niiden päät pois ja teki mahan alle viillon, ja paistoi sitten tyypit portviinissä. Hieman harmittaa etten päässyt maistamaan.

Makeaksi herkuksi nappasin Hakaniemestä mukaan Pockyja. Ne ovat japanilainen herkku, tikun muotoinen keksi joka on päällystetty vaihtelevan makuisella esanssilla. Nämä olivat tietysti mansikanmakuisia (^_^) .

Monessa Aasian maassa Pockyt ovat internetin mukaan aikamoinen hitti: siellä myydään kaikkien muiden mahdollisten makujen lisäksi esimerkiksi erityisesti miehille suunnattua maskuliinisempaa versiota, jossa päällysteenä on kitkerämpää tummaa suklaata. Nämä omani olivat uskomattoman makeita, mutta toisaalta hämmentävän addiktoivia. Japanissa näitä asetellaan kuulemma esimerkiksi jäätelöannoksiin, mutta minä söin ihan sellaisenaan. Samaa outoa ällönsekaista viehätystä tässä oli kuin kuplateessä (bubble tea, tiedättehän, se makea tapiokapalloja sisältävä teenkaltainen asia).

Vinkki lemmikinomistajille! Myös kissat rakastavat Pockyja. Huomasin tämän, kun olin jättänyt paketin yöksi ikkunalaudalle. Ilmeisesti ohutta tikkua oli hauska pyöritellä pitkin lattiaa ja lopulta murentaa palasiksi.

Loppuun vielä ylimääräinen kuva ainoastaan siksi että se sopii väriteemaan.Tytöt olivat viikko pari sitten kylässä, ja pinkin skumpan lisäksi piti toki syödäkin jotain.

Turkoosi poro pastellisessa macaron-metsässä.

 Ensi kerralla lupaan kirjoittaa jostain vähemmän vaaleanpunaisesta. Ehkä. (^_~)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti