20.4.2013

Hirviöpäärynä + avaruuspossu

Syön aika paljon avokadoa. Useimmiten sellaisenaan tai avokado-mustapapusalaatissa, mutta viime aikoina (varovasti) kokeellisemmissakin muodoissa.

Lähtökohtaisesti kaikki missä on avokadoa on hyvää, mutta yksi on noussut ylitse muiden: maailman paras guacamole. Ohje on peräisin Joanna Goddardin A Cup of Jo -blogista, josta löytyy myös aika nättejä kuvia aiheesta. En ryhtynyt kovin suurisuuntaisiin muutoksiin, mutta jätin pois korianterin koska se olisi mielestäni ollut turhan päällekäyvä.

Enkä oikeastaan pidä korianterista.

Mahtavaa tässä ohjeessa on: pehmeä avokado, makea mango ja raikas granaattiomena. Niin ja tekemiseen menee ehkä vartti.


Mango-granaattiomena-guacamole

1 shalottisipuli
1 chili
2 valkosipulinkynttä
4 kypsää avokadoa
1 kypsä mango
1 pieni granaattiomena
puolikkaan limen mehu
suolaa
mustapippuria
(tuoretta basilikaa/korianteria tms)


Murskaa morttelissa sipuli, valkosipuli ja chili. Epäilemättä joku yleiskone tai blenderikin käy, mutta onhan tuo nyt tyylikkäämpi.

Lisää mahdollinen tuore yrtti. Piekse tahnaksi.

Kuutioi 2 avokadoa ja soseuta toiset 2. Sekoita kummatkin avokadoasiat sipulitahnan kanssa. Kuutioi mango ja lisää seokseen.

Laita päälle essu tai edes rumat vaatteet. Riivi granaattiomenasta siemenet suoraan seokseen. Lisää mausteet.


Meillä tätä syötiin ensin salaattina chili-lime-lohen kanssa, sitten leivän päällä, sitten sellaisena suoraan kulhosta aika paljon. Toiminee myös tortilloissa tai nachojen tai jonkun lihaköntin kanssa.

Aivan varmasti ihan hiton kuumaa kamaa kesän grillibileisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti