28.4.2013

Tuskin kuitenkaan poliittisen kantani väri

Pitkä pimeä talvi on takana. Palasin patain & kattilain ääreen.

Moi.

Vihreä alkuruokakomboehdotus vaikka vappuvieraille tarjottavaksi: parsa-tofusalaatti ja herne-rucolakeitto.


Parsa-tofusalaatti (vas.) & kuppi herne-rucolasoppaa (oik.).

Salaatin ohje löytyy uusimmasta Glorian Ruoka & Viini -lehdestä. Valmistin sitä äsken, oli helppoa, huokeaa ja hyvää.

Herne-rucolakeittoa sen sijaan tunnutaan nyt tarjottavan kaikkialla. Meilläkin viime viikolla, kun kävi kavereita ruokapöydässä. Antti teki sitä, näin:

2 salottisipulia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
2 pussia pakasteherneitä (pian saa tuoreita!)
litra kasvislientä
2 ruukkua villirucolaa
150 g sulatejuustoa
pari ruokalusikallista sitruunamehua
suolaa
rouhittua mustapippuria
Hienonna kuorittu sipuli, kuullota öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää herneet ja kasvisliemi, anna porista hissuksiin kunnes herneet ovat kypsiä. Lisää rucola. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoile paahdettujen seesaminsiementen ja parmesaanilastujen kera.

Yrttiset pääsivät viettämään sunnuntaita ikkunalaudalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti