On tullut käytyä aika paljon ulkona syömässä viime aikoina. No, sehän onkin vegaanina sitten vähän erilaista kuin ennen. Tässä lyhyt kooste. Sovitaan että tämä on nyt vaikka osa yksi, sillä postaus venyisi väsyttävän pitkäksi, jos yrittäisin käsitellä kaikki tämän syksyn ja talven ravintolat kerralla.
Lyon. Ihan okei. Alkuruoka (kanttarellisalaattia timjamivaahdolla) oli selkeästi mietitty, hienostunut kokonaisuus. Mutta pääruoaksi tarjottiin papulisäke, ja siis ihan oikeasti: se oli listalla sipulipiiraan lisäke. Mitään muuta ei kuitenkaan vegaanille ollut piiraan tilalle keksitty, eli lautaselta löytyi papuja tomaattikastikkeessa. Olisin minä siihen jotain vähän lisää kaivannut, tuo oli aika arkista. Jälkiruoaksi marinoituja hedelmiä, eivät ihmeellisiä, mutta eivät mitenkään pahojakaan.
Boulevard Social. Ihanaa. Viiden ruokalajin vegaaninen lounasmenu. En muista enää mitä kaikkea ja miten – mutta paljon erilaista hyvää. Granaattiomenaa oli mukana monessa jutussa, mikä ei haitannut yhtään, sillä se on yksi suosikkiraaka-aineistani. Joku keskivaiheen ruoista oli punajuurikvinotto punajuuripyreellä, ja se oli ehkä pikkuisen tylsempi kuin muut, mutta oikein hyvä kuitenkin. Suosittelen erittäin lämpimästi! Myös palvelu ja viinit olivat ihania.
Kosmoksen sali. Hienohan se on. |
Farang. Parasta. Seitsemän ruokalajia, tässä ne ovat:
CHA PLU LEHTEÄ JA TEMPEHIÄ
TOFUA JA DAIKONIA "VIETNAM"
aasialaisia yrttejä, mustariisi & etikka -dressing
SOM TAM, SALAATTI VIHREÄSTÄ PAPAIJASTA
paahdettua pähkinää, tamarindia, vihreää pitkäpapua
GRILLATTUA THAI-MUNAKOISOA "YELLOW BEAN"
aasialaisia sieniä, inkivääriä, keltapapu-dressing, rapeaa sipulia
MORNING GLORY, RAPEAA TOFUA
vesikrassia, rapeakuoriseksi paistettua silken-tofua
PHAENANG-CURRYA, PAAHDETTUA KURPITSAA
paahdettua maapähkinää, thaikurkkupikkeli, limelehteä & jasmiiniriisiä
HOLA HOLA 10
thaityyliin marinoituja hedelmiä, sokerihernettä, vanilja-kookoskermalientä, mirabelle-luumusorbettia
Farangin sali on välillä meluisa, mutta muuten tykkään interiööristä. |
Salutorget. Nihkeää. Alkuruoaksi eivät keksineet kuin vihreän salaatin. Pääruoaksi olisin halunnut listalta sienikaalikääryleitä, mutta niitä ei voitu kuulemma valmistaa ilman voita, joten sain punajuurikeittoa. Ei siinä mitään vikaa ollut, mutta äitini tekee kyllä paljon parempaa. Jälkiruoaksi olisi ollut tarjolla vain sorbetti, joten join vain kahvin. Se siitä.
Fransmanni. Kluuvikadun semmoinen. Kaverini E halusi mennä lounaalla syömään Fransmannin härkäruukun (johon hänellä on kuulemma erityinen suhde), ja lähdin mukaan hieman skeptisenä siitä, löytyisikö minulle mitään muuta kuin salaattia. Mutta S-ketju yllätti positiivisesti! Tekivät listan ulkopuolelta soijapihvejä, rapeita lohkoperunoita ja salsa verde -kastiketta. Ei se nyt mitään fine diningia ollut, mutta kuitenkin hyvää ja lämmintä, ravitsevaa ruokaa. Ja tarjoilijakin oli kiva, pahoitteli kovasti kun lounaaseen kuuluva täytekakku ei ollut minulle sopivaa. Pisteet kotiin.
Lopuksi täytyy rehellisyyden nimissä todeta, että mihinkään ravintolaan en ollut ilmoittanut ennalta että nyt olisi vegaani tulossa syömään, paitsi Lyoniin ja Kosmokseen. Toisaalta juuri siksi olisin niiltä odottanut enemmän. Mutta tämä voi selittää esimerkiksi Salutorgetin rajattua valikoimaa.
Kuvat kyseisten ravintoloiden nettisivuilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti