10.2.2014

Lämmin kikherne-kukkakaalikuskussalaatti

Jotta maailma olisi tasapainossa, tehdäänpä leivän & voin jälkeen gluteenitonta vegaaniruokaa. Tämän kikhernesalaatin juju on kukkakaalissa, jolle näytetään blenderiä ja joka siksi ottaa kuskusia muistuttavan hienorakeisen olomuodon. (Oikeaa kuskusia ei siis käytetä.) Ohje on napattu tammikuun Me Naiset Sport -lehdestä ja hiukkasen tuunattu. Täydellistä maanantai- tai tiistairuokaa sekä ajankäytön että maun suhteen, miksei ravintoarvojenkin.


 Lämmin kikherne-kukkakaalikuskussalaatti

(kahdelle)

1 kukkakaali (n. 400 g)
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
pätkä chiliä
öljyä
2 rkl currytahnaa
paketti liotettuja kikherneitä (n. 300 g)
paketillinen kirsikkatomaatteja
puska korianteria
sormisuolaa
mustapippuria

Leikkaa kukkakaalista kukinnot irti, huuhtele ne lävikössä, pilko ja heitä blenderiin. Blendaa kukkakaali tasaiseksi, keitettyä kuskusia muistuttavaksi seokseksi. Jätä odottamaan.

Kuori ja silppua punasipuli, valkosipulinkynsi ja chilinpätkä. Kuumenna pannulla öljytilkka, heitä paistumaan sipulit, chili ja valutetut kikherneet. Kääntele, kunnes sipuli on kuullottunut.

Lisää pannulle currytahna ja blenderistä kukkakaalikuskus. Kuumenna noin viiden minuutin ajan ja sekoita samalla huolellisesti. (Lisää öljyä tarvittaessa.) Paiston loppuvaiheessa lisää puolitetut kirsikkatomaatit. Revi sekaan tuoretta korianteria. Ruuan maku on minusta parhaimmillaan hieman jäähtyneenä. Mausta annokset juuri ennen tarjoilua sormisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Maistuu muuten ainakin itselleni myös ihan kunnolla jäähtyneenä vaikkapa seuraavana päivänä. Toistan: täydellistä alkuviikon ruokaa.

5 kommenttia:

  1. Juuri tällaisia vegaanireseptejä etsin! Iso peukku muutenkin näille uudemmille vegaanipostauksille :)

    VastaaPoista
  2. Tulipa kokeiltua ja meni kuin kuumille kiville :) Eli tänään teen uudelleen ,

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista