3.4.2014

Suklaasydän

Viime postaus oli vähän surkea, niin ehkä nyt jotain kivempaa. Vaikka suklaata? Sydämiä? Joo!


Suklaakakkunen
vegaaninen, eli kananmunaton & maidoton. Minä tein tämän minivuokaan, eli riittää noin neljälle. Tuplaa määrät jos teet normaalikokoiseen irtopohjavuokaan.

Taikina
2,5 dl soijamaitoa
1 tl omenaviinietikkaa
2 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
0,5 rkl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl hasselpähkinärouhetta
0,7 dl tummaa, maidotonta kaakaojauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
Suklaakreemi
125 g kasvimargariinia
1,25 dl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
0,25 dl soijamaitoa
1 tl vaniljasokeria
Lisäksi
puolikkaan tuoreen appelsiinin mehu
2 dl tuoreita tai pakastettuja marjoja 

Sekoita viinietikka maitoon, anna tekeytyä hetki. Sotke joukkoon sokeri, öljy ja vaniljasokeri. Sekoita, kunnes taikina alkaa vaahtoutua. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan kahdessa erässä. Paista öljytyssä ja korppujauhotetussa vuoassa, 175 asteen lämmössä, noin 40 minuuttia. Kokeile hammastikulla kypsyyttä: ota kakku pois uunista heti kun tikku tulee ulos ilman että siihen jää taikinaa kiinni. Anna jäähtyä hetken aikaa, leikkaa sitten kahteen osaan ja kostuta appelsiinin mehulla. 

Sekoita margariinin joukkoon muut kreemin aineet. Kaakao ja tomusokeri kannattaa lisätä siivilän läpi ettei tule paakkuja. Levitä puolet kreemistä kerrosten väliin, ja laita sinne myös suurin osa marjoista. Loppu tahna kakun päälle, ja sitten siihen vähän niitä marjoja, silleen taiteellisesti aseteltuna.



Yllätä kylään tullut vieras kakulla. Odota häkeltyneitä kiitoksia. Älä hymyile liian omahyväisesti, vaikka kakku on törkeän hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti