23.4.2014

Viikonlopun aamiaiselle

- Se on meidän! Pikku Myy huudahti ja hyppäsi istumaan pannukakun päälle. 
- Ei noin saa käyttäytyä, nuhteli Mymmelin tytär. Hän siirsi sisarensa pois, harjasi pannukakun ja piilotti sen liinan alle. 
(Tove Jansson: Vaarallinen juhannus)




Vegaaninen pannukakku kahdelle
(pikkuisessa uunivuoassa)

2 dl vehnäjauhoa
0,4 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
ihan pieni hippunen suolaa
3 dl kasvimaitoa (kookos/kaura/soija/riisi/manteli-)
0,5 dl sulatettua rasvaa (esim. sininen Keiju)
puolikas muussattu banaani, mielellään hyvin kypsä
1 dl (pakaste)vadelmia

koristeluun tomusokeria ja pari mintunlehteä

Yhdistä kuivat aineet, sekoita. Lisää maito ja sulatettu rasva sekä banaanimössö. Sekoita. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, heittele vadelmat siihen päälle sopivan taiteellisesti (niitä pitää ehkä ensin vähän sulattaa ja valuttaa, jos tulevat pakastimesta). Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia. Annostele lautasille, tupsuta tomusokerilla ja koristele mintulla.

Pannarin ollessa uunissa hauduta vihreä tee ja kata pöytä, herätä sängyssäsi nukkuva henkilö, silitä päätä ja sano että aamiainen on valmis. Takaan, että päivästä tulee hyvä. Tai ainakin aamusta. Tai no, mitäpä tässä elämässä kannattaa luvata puoleen tai toiseen, mutta tämä oli hyvää kuitenkin.

2 kommenttia:

  1. voisiko vehnäjauhon tilalle laittaa manteli- ja kookosjauhoa ?

    VastaaPoista
  2. En ole kokeillut, mutta uskoisin että hyvinkin voisi :)

    VastaaPoista