7.5.2014

Intialaista, mutta raikkaasti

Glorian ruoka & viini -lehdessä oli pari kuukautta sitten ruokatoimittaja Kaisa Niemisen houkuttelevia ohjeita erilaisille intialaistyyppisille ruoille. Eniten minua jäi kiinnostamaan tämä salaatti, sillä kerrankin löysin ko. lehdestä valmiiksi vegaanisen reseptin, jota ei tarvinnut yhtään muokata.

Hyvää olikin, sekä terveellistä & kohtuuhintaista. Testatkaahan.

Pieniä kakkulippuja saa Tiger-kaupasta, ja käytän niitä nykyään kakkujen lisäksi, öh, kaikessa.

Intialainen pähkinäsalaatti
yhdelle

kolmasosa kurkkua
4 retiisiä
puolikas pienestä punasipulista
1 pieni porkkana
hieman tuoretta korianteria ja minttua
kourallinen lehtisalaattia
(alkuperäisessä ohjeessa sydänsalaattia, mutta sitä ei lähikauppa tarjonnut)
kourallinen suolapähkinöitä

Mangokastike

puolikas punainen tuore chili
puoli desiä mangososetta (vauvanruokaosastolta)
kolme ruokalusikallista oliiviöljyä
puolikkaan limetin mehu
suolaa & mustapippuria

Tee ensin mangokastike: halkaise chili, poista siemenet ja hienonna palko. Sekoita mangosose, öljy, limetin mehu ja chili kupissa. Lisää suola ja pippuri.

Kuori ja halkaise kurkunpätkä pituussuunnassa. Kuori ja koverra pehmeä sisus pois lusikalla. Viipaloi. Pese retiisit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pilko sipuli erittäin ohuiksi siivuiksi. Kuori porkkana ja tee siitäkin ohuita tikkuja.

Irrota korianterin- ja mintunlehdet, jätä lehdet kokonaisiksi.

Erottele salaatista pieniä lehtiä, pese ja kuivaa ja asettele lautaselle/tarjoiluvadille. Sekoita kurkut, retiisit, sipulit ja porkkanat, nakkaa salaatin päälle. Ripottele suolapähkinät pinnalle. Tarjoa mangokastikkeen kanssa. Naanleipää ehdottavat lehdessä myös kaveriksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti