17.8.2012

Huonon päivän parempi pasta

Inhoan ihmisiä, jotka puhuvat koko ajan siitä, miten kiireisiä he ovat. Tai miten paljon he tekevät töitä. Siksi annankin vain simppelisti nyt ohjeen sen varalle, että joskus sattuisitte olemaan väsyneitä, nälkäisiä ja kiukkuisia. Ei sillä että minä ikinä olisin.

(Ohje kahdelle)

200 g lohifilettä
Tässä virallinen Instagram-kuvaajanne moi!
12 jättikatkaravun pyrstöä (Pakasteita tai tuoreita. Jos käytät pakasteita, ota raakoja, älä esikeitettyjä. Lidlistä saa sopuhintaan.)
loraus valkoviiniä
3 ruokalusikallista kookoskermaa
1 lime
1/3 korianteripuskasta
8 kirsikkatomaattia
1 kuivattu chili
curry-jauhetta, soijaa, kalakastiketta, ripaus tummaa sokeria, Maldon-suolaa
pastaa sen verran kuin arvelet kuluvan
oliiviöljyä paistamiseen


Kun tulet kotiin, tee ensin kolme asiaa:

1. Ravunpyrstöt sulamaan ja viini kylmään.
2. Suolaa lohi, purista siihen hiukan lime-mehua ja laita jääkaappiin.
3. Ota lasillinen appelsiinimehua ja mene sohvalle. Lue kirjaa. Rauhoitu. Kun sinulta kysytään että "Jos sä oot noin huonolla tuulella, niin pitäskö sun laittaa tohon mehun sekaan vähän vodkaa?", niin vastaa totuudenmukaisesti: "Siinä on jo."

Sitten:

Kuori ravunpyrstöt muuten, mutta jätä hännän pää koristeeksi (Ne voi helposti syödessä napsia pois). Laita pasta - tai nuudelitkin käyvät hyvin - kiehumaan suolattuun veteen. Leikkaa lohi isohkoiksi kuutioiksi. Laita pannulle öljyä, curryjauhetta, hieman ruskeaa sokeria ja murenna joukkoon myös kuivattu chili. Paista tässä seoksessa lohta, rapuja ja puolitettuja kirsikkatomaatteja.
Lisää kahden minuutin päästä sekaan sopiva loraus (ehkä puoli desiä) valkoviiniä, pikkuisen soijakastiketta, kalakastiketta ja lopuksi kookoskerma. Kun neste on kiehunut pari minuuttia, ota levy pois päältä, sillä et halua että ravunpyrstöt sitkistyvät. Lisää raastettu limen kuori ja purista loppu mehu myös sekaan. Suolaa, maista, mausta lisää jos siltä tuntuu. Kun pasta on valmista, sekoita sen joukkoon kastike ja revitty korianteri. Kaada lasiisi sitä viiniä myös. Syö. Juo. Syö lisää. Todennäköisesti kaikki on jo hieman paremmin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti