22.9.2012

Syksyn makuja, osa 2

Joskus elämä tai äiti antaa yllättäen puoli kiloa puolukoita, tuota ainoaa marjaa, josta en nyt niin kauheasti välitä. Silloin turvaudun tuorejuustoon, smetanaan ja tomusokeriin.



Hyvin simppeli juustokakku puolukkahillokkeella

Pohja
200 grammaa täysjyvädigestivejä murskattuina
100 grammaa voita sulatettuna
kanelia, saattoi lipsahtaa vähän enemmänkin

Täyte
3 purkkia Philadelphia-tuorejuustoa
2,5 desiä sokeria
3 munaa
1 purkki smetanaa

Hilloke
300 grammaa puolukoita
2 desiä tomusokeria

Valmista keksipohja sekoittamalla ainekset keskenään. Painele seos voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa kulhossa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lopuksi lisää smetana.

Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia. Puolivälissä päälle voi heittää folion, ettei pinta ruskistu. Katkaise virta ja pidä kakkua uunissa luukku raollaan vielä tunnin verran.

Jäähdytä kakku, hyydytä jääkaapissa nelisen tuntia tai yön yli.

Valmista hilloke lämmittämällä marjoja ja tomusokeria kiehumispisteeseen. Puolukat saavat säilyttää rakenteensa. Jäähdytä. Lusikoi kakulle.

Kakkua tehdessä koetettu muistella Kodin Kuvalehden juustokakkuohjetta heinäkuulta. Siinä valmistettiin mustikkakakkunen.

1 kommentti: