19.11.2012

Terveysruokaa kaamokseen, osa 2

Varastin Venlalta otsikon ja ajatuksen. Resepti-idean varastin kesällä Eeva Kolulta, joka kokkasi blogissaan kuskus-halloumisalaattia. Ihastuin ruokaan ensisyömältä.

Venu sanoi äskettäin jossain täällä blogissa, että halloumi kuuluu kesään (ja grilliin). Niin kuuluu, mutta omaa arkiruokaa ja sen laittoa olisi myös kovin vaikea kuvitella, jos halloumi pyyhittäisiin mahdollisten proteiinituotteiden listalta pois (esimerkiksi talven ajaksi). En syö lihaa, en kanaa, mutta kala ja maitotuotteet kelpaavat hyvällä halulla. Etenkin rasvaiset, kuten halloumi.

Tätä salaattia teen usein maanantai-illan kohtuukevyeksi detox-ruuaksi. Kolun reseptiin kuuluvan kuskusin olen tähän vahvasti liittyen vaihtanut kvinoaan, joka näyttää viljatuotteelta, mutta on oikeasti sukua pinaatille ja punajuurelle. Wikipedia kehuu kvinoaa kertomalla, että siinä "on enemmän proteiinia kuin riisissä tai muissa viljoissa ja se sisältää paljon välttämättömiä aminohappoja, ravintokuitua sekä fosforia". Minä itse kehun kvinoaa kertomalla, että sen maku sopii suorastaan mainiosti halloumin kanssa. Eikä proteiinilupauskaan haittaa.

Näin se menee: Valmista salaatti linkistä löytyvän Eeva Kolun reseptin mukaan, mutta keitä kuskusin sijaan desi kvinoaa kahdessa desissä vettä (huuhtele ennen keittämistä kylmällä vedellä). Mausta salaatti tuoreilla yrteillä, ehdottomasti mintulla, mutta sekaan sopii lisäksi silputtu lehtipersilja. Öljykastikkeeseen olen lisännyt puolikkaan peruschilin ilman siemeniä pieneksi hakattuna, koska, nam.

Salaatti maistuu tosi hyvältä, mutta muista syödessä silti katua kaikkia viikonlopun (ruoka)syntejäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti