18.6.2012

Hiilariöverit

Onko karppaajia linjoilla? Voitte siirtyä eteenpäin, täällä ei nimittäin ole mitään nähtävää.

Peruna-foccaccia

4 dl vettä
1 tl sokeria
hiivaa (laitoin tänään kuivahiivaa, 1,5 pussia. tuorekin toki käy)
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 dl oliiviöljyä
kuivattua rosmariinia
mustapippuria
ripaus valkosipulijauhetta

5 pientä suomalaista uutta perunaa

Lisäksi pintaan
oliiviöljyä
isorakeista, hyvää suolaa
lisää sitä mustapippuria
tuoretta rosmariinia tai jos käy kuten minulle, että Alepassa ei ole, niin kuivattua

Lämmitä vesi himpun kädenlämpöä kuumemmaksi (ei polttavaksi! hiiva kuolee). Lisää hiiva ja sokeri. Sekoita mukaan vähän kerrallaan jauhot, ja loppuvaiheessa öljy, suola ja mausteet. Taikinasta ei tarvitse tulla sellaista, että se irtoaisi kulhon seinämistä tai että sitä pystyisi kädellä vaivaamaan. Nostata liinan alla 20-30 minuuttia.

Tällä välin pese viitisen pientä perunaa, ja keitä niitä hetki, viisi minuuttia riittää. Leikkaa perunat puoliksi tai kolmeen osaan. 
Kaada taikina pellille. Voit muotoilla lastalla siitä esim. pyöreän. Pistele perunanpalat sopiviin kohtiin, ja rouhi kaiken päälle mustapippuria ja ripottele suolaa. Minusta Maldon-suola on parasta. Silppua päälle myös tuore rosmariini, jos sitä on. Jos ei, niin pistä kuivattua vielä pintaankin. Nostata vielä hetki kun uuni lämpeää. Pirskota lopuksi päälle reippaasti oliiviöljyä ja paista n. 20 minuuttia  225-250 asteessa.Tarkkaile väriä.

Tämä ohje sai alkusysäyksensä noin vuosina 2007-2008, kun silloinen asuinkumppani kokeili aika monta kertaa mikä on veden ja jauhojen optimaalinen suhde foccaciassa. Tämä on vain hieman jatkokehitelty versio, joten kiitokset V

Muuntelumahdollisuuksia on myös paljon. Olen uusien perunoiden sijaan hyvällä menestyksellä upottanut leipään esimerkiksi halkaistuja kirsikkatomaatteja ja oliiveja. Maukasta tämä on myös ilman täytettä, mutta silloin tuore rosmariini on kyllä välttämätön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti