10.6.2012

Raparperi-mansikkakiisseli kanelikermavaahdolla

On sunnuntai-iltoja, joina havaitsee omassa turvallisuudentunteessaan tasan litran vetoisen aukon.

Silloin toimitaan näin:

8 desiä vettä
5 desiä raparperinpaloja
3 desiä pakastemansikoita
desi sokeria
teelusikallinen vaniljasokeria

Keitä asioita kattilassa kymmenisen minuuttia. Sekoita erillisessä astiassa neljä ruokalusikallista perunajauhoja desiin vettä. Lisää suurus kiisseliin ohuena nauha koko ajan sekoittaen. Kun kiisseli on pulpahtanut, se on valmista.

Kaada keitos jäähtymään mummovainaan kiisselikulhoon ja ripottele päälle sokeria, ettei pinnalle muodostu kalvoa. Toivon hartaasti, että olet yhtä varattomasta suvusta kuin itse olen, ja myös perinyt isoäideiltäsi villasukkia ja paksuja lasikulhoja. Minä kaadoin kiisselin nimittäin ensin isoon lasiseen Ikeaan, koska Frimanin Liljan kippo lepäsi likaisena tiskikoneessa. Mutta se tuntui väärältä, ja oli pakko vaihtaa.

Jäähdytä kiisseli ensin kunnolla ja tarjoa sitten kanelikermavaahdon kanssa: Vatkaa kerma. Lisää kanelia mutta älä sokeria.

Olet turvassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti