14.6.2012

Lounaita Rööperissä, osa 2.

Jatkan Punavuoren ja sen lähialueiden lounaiden parissa. Osa 1. täällä.

Ravintola Kolo, kuva paikan nettisivuilta.
Kolo (Fredrikinkatu 37) on hurmaava, aivan pieni ravintola, joka ulkoapäin näyttää jotenkin hyvin samanlaiselta kuin kovasti hypetetty Muru. Mestat eivät myöskään sijaitse kovin kaukana toisistaan, ja kun niillä vielä on noin samantapaiset nimet, niin minun päässäni nämä edustavat jotenkin vähän samaa koulukuntaa (myös sen perusteella mitä olen Murun ruoasta kuullut ja lukenut, itse en nimittäin ole käynyt siellä).
Kolo tarjoaa lounaallaan rentoa mutta makoisaa, selkeää ruokaa, jossa on panostettu raaka-aineisiin ja niiden huolelliseen valmistukseen. Olen syönyt täällä pääasiassa isoja ja ruokaisia salaatteja (muun muassa aivan mahtavan saksalaistyylisen makkarasalaatin, jossa oli myös pekonia ja avokadoa ja ties mitä siemeniä yms...), . Eräs lounasseuralainen tilasi kerran risoton, joka oli myös maukas, mutta todella pieni. Minun salaattini ja hänen risottonsa kokoero oli melkein huvittava.
Päiväsaikaan tarjolla on yleensä noin viisi vaihtoehtoa, joiden joukossa on myös kala- ja kasvisruoat. Palvelu on joskus vähän hidasta. Hinta vaihtelee yhdeksästä yhteentoista euroon, eikä siihen kuulu kahvia.
Sokerina pohjalla: kerran kun olin täällä lounaalla niin pieni kääpiömäyräkoira hengaili ravintolassa. Se juoksenteli ympäriinsä ja kävi tervehtimässä kaikki asiakkaita. Kuului ilmeisesti henkilökuntaan, sillä mäyris aivan tottuneesti käväisi välillä keittiössäkin. Joku saattaisi pitää tätä, hmm, hygieniasäännösten vastaisena, mutta minusta pieni koira loi paikkaan aivan erityislaatuisen tunnelman. En tosin ole tässä kohtaa mitenkään objektiivinen, sillä mäyräkoirat ovat ruoan ja converse-tennareiden lisäksi yksi erityisintohimoistani elämässä.

Hienoja kuvituksia Sushibarin ikkunassa. Kuva nettisivuilta.

Sushibar (Uudenmaankatu 15 & Fredrikinkatu 42) on ravintolakonsepti, joka ei sattumalta pidä majaansa juuri Punavuoressa ja Kampissa*. Paikat yhdistävät laadukkaan ja kekseliään sushin (jalomakissa on jalopenoa, thaimakissa chiliä ja korianteria), hyvät ja kalliihkot viinit sekä uuden suomalaisen designin. Ja ne tekevät tämän sen verran ihkusti, että hipsterit kiehnäävät pillifarkuissaan tyytyväisyydestä ja kansoittavat pöydät kauttaaltaan. Puhun siis myös itsestäni ja tuttavapiiristäni, jossa viime vuonna muodostui jo miltei jonkinlaiseksi rutiiniksi käväistä Sushibaarissa perjantaisin after work -sushilla & skumpalla. Mutta siis lounas. Silloin saatavilla pieni ja iso sushivalikoima (9,50/15 €). Hyvää on, mutta pienemmästä valikoimasta meinaa jäädä nälkä ja isompi on lounaaksi hintava. Eli synteesinä: mene ihmeessä jos joku muu maksaa tai jos olet pieniruokainen. Minä en ole.

*Heillä on kyllä nykyään myös pari muuta toimipistettä, mutta tässä on nyt kuitenkin puhe Punavuoren lounaista.

Haukiwallenberg.
Juuren (Korkeavuorenkatu 27) sijaintia ei ehkä lasketa Punavuoreen kuuluvaksi, mutta kävelymatka ei ole pitkä. Kuten Juuren lista yleensä, on lounastarjonta melko suomalaishenkistä. Tunnustan nyt avoimesti, että paikka on minulle vielä uusi kävin siellä tänään ensimmäistä kertaa. Silti lounas oli niin tyydyttävä, että siitä on heti pakko raportoida. Söin haukiwallenbergiä ja herne-perunapyrettä.

Wallenberghän on siis perinteisesti jauhelihapihvi, joka tarjotaan herneiden ja mahdollisesti muussin kera. Annos oli uudistettu hienosti, ja haukipihvin rakenne oli suorastaan ihailtava: päältä rapea, sisältä miellyttävän kiinteä olematta sitkeä. Herne-perunapyre oli mukavan kirpakkaa. Tarjolla oli lisäksi erinomaista itsetehtyä leipää, vihreää salaattia, hyvää kahvia sekä tuoretta ananasta ja appelsiinia jälkiruoaksi. Tästä maksoi mielellään 11,50 €. Hieman halvempaan hintaan tarjolla olisi ollut myös miilunpolttajan spagettia tai juusto-tomaattiquiche yrttisalaattin kera. Tänne uudestaan, kyllä. Mutta huom! Paikka on menossa remonttiin juhannuksen jälkeen ja lounaat siirtyvät ravintola Latvan puolelle määrittelemättömäksi ajaksi. Minä toivon että remontti olisi valmis elokuussa. Silloin nimittäin palaan töihin ja lounastamaan kesäloma nääs alkaa pian. Loman aikana olisi mahdollista raportoida Punavuoren sijaan esimerkiksi Pariisin lounaista. Jos siis ei ole liian kiire juoda halpaa shampanjaa ja metsästää täydellistä macaronia. Katsotaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti