20.5.2012

Let's talk about cake, baby


Oi kakut. Miten teitä rakastankaan. Teidän monipuolista makeuttanne, teidän vieraanvaraista riittoisuuttanne. Te teette arjesta juhlaa ja juhlasta, no, ihan hitosti parempaa juhlaa. Olettepa sitten täyteläisiä, raikkaita tai mausteisia, on teillä kaikilla paikka sydämessäni.

Minut tunnetaan ystäväpiirissäni jokseenkin jälkiruokaorientoituneena ihmisenä. Etenkin kakut ilahduttavat minua oudoksuttavan paljon. Ei pelkästään niiden syöminen, joka sekin on toki lempipuuhaani, vaan erityisesti niiden valmistaminen. Tulette siis tässäkin blogissa varmasti kohtaamaan enemmän kuin riittävän määrän leipomuksiani: oikeastaan on varsinainen ihme, että ensimmäinen ohje esitellään vasta nyt.

Kaikista kakuista minulle erityisin on suklaakakku. Ei siksi, että suklaakakku olisi mielestäni yksiselitteisesti parasta (mitä se itse asiassa valitettavan harvoin on), vaan koska näen siinä potentiaalista mahtavuutta joka on vain kaiveltava kaikenmaailman reseptien lukemattomista röykkiöistä.

Huolimatta vuosikausia kestäneistä kokeiluista en ole vieläkään päässyt käsiksi Maailman Parhaaseen Suklaakakkuun. Joten seuraavaksi yksi epätäydellinen, mutta kuitenkin erittäin makoisa ja etenkin harvinaisen helppo ja nopea suklaakakku. Tässä vaiheessa on syytä heittää parit ennakkoluulot nurkkaan. Ensinnäkin, hyvää suklaakakkua saa aikaiseksi myös kaakaojauheella. Itse asiassa parhaat tekemäni suklaakakut ovat syntyneet ilman suklaata, ainoastaan sopivalla kaakaon ja voin yhdistelmällä. Toiseksi, tämä kakku on ruma ja litteä. Se ei siitä muuksi muutu vaikka Venla miten asettelisi limeviipaleita koristeeksi. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä ihannetilanteessa kakku nautitaan jäätelön seurana (silloin ei kuitenkaan enää oteta kuvia vaan syödään).

Tahmea suklaakakku

3 dl sokeria
1,5 dl jauhoja
2tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
4 rkl kaakaota
150 g voisulaa
2 munaa

Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita keskenään voisula ja munat, lisää kuivien aineiden joukkoon. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia (sääntö joka pätee kaikkiin suklaakakkuihin: mieluummin liian vähän kuin liikaa).


Anna jäähtyä. Nauti jäätelön ja/tai kermavaahdon kera.  

3 kommenttia: