6.5.2012

Pinkki pasta

Keittiöhommissa ja muussa elämässä tykkään eniten k:lla alkavista juomista (kahvi, kuohuviini, keskikalja) – ja arkiruuasta. Kahvipostaus on listallani seuraavana; tänään tein ihan tavallista ruokaa, joskin pinkkiä. Puuhaan innosti blogitoveri Arlan sunnuntaikahviseuralainen, jonka raportoitiin arvelleen Sturenkadun Design Cafessa, että "Raisa varmaan arvostaisi tota vaaleanpunaista kattoa". (Vaaleanpunaisesta tykkääminen on yksi valheellisista tarinoista, joita kerron mieluusti itsestäni.)

Feta-punajuuripasta

kaksi kohtuukokoista punajuurta per syöjä
salottisipulia 
pari kolme valkosipulinkynttä
sitruunamehua
suolaa, mustapippuria
timjamia
100 grammaa fetajuustoa
tarjoiluun rucolaa

Raasta punajuuret. Kuullota silputut salottisipulit ja valkosipulinkynnet mieluusti voissa, tulee hyvä tekstuuri. Käytäthän isohkoa paistokasaria. Kääntele punajuuriraaste mukaan. Lisää pari ruokalusikallista sitruunamehua ja maun mukaan suolaa, sekoita hyvin. Voi laittaa puoli desiä vettä, vaikka kyllä juuresraasteestakin nestettä irtoaa. Hauduta raaste kypsäksi, eli pidä sitä liedellä noin vartti. Mausta kypsennyksen keskivaiheilla kuivatulla timjamilla ja mustapippurilla. Tarkista suola. Lisää valmiiseen lopputuotteeseen tuorebasilikasilppu ja kuutioitu fetajuusto.

Sekoita kypsennetyn pastan joukkoon. Syö samassa seurassa, jossa edellisenä sunnuntaina nautit ahvenia ja parsaa. Säilyy elämässä jonkinlainen perspektiivi.


Pasta-annos jäähtyy kätevästi ikkunalaudalla. Mättöruokaa, mutta minä en aina jaksa panostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti