Oi kakut. Miten teitä rakastankaan. Teidän monipuolista
makeuttanne, teidän vieraanvaraista riittoisuuttanne. Te teette arjesta juhlaa
ja juhlasta, no, ihan hitosti parempaa juhlaa. Olettepa sitten täyteläisiä,
raikkaita tai mausteisia, on teillä kaikilla paikka sydämessäni.
Minut tunnetaan ystäväpiirissäni jokseenkin
jälkiruokaorientoituneena ihmisenä. Etenkin kakut ilahduttavat minua oudoksuttavan
paljon. Ei pelkästään niiden syöminen, joka sekin on toki lempipuuhaani, vaan
erityisesti niiden valmistaminen. Tulette siis tässäkin blogissa varmasti
kohtaamaan enemmän kuin riittävän määrän leipomuksiani: oikeastaan on
varsinainen ihme, että ensimmäinen ohje esitellään vasta nyt.
Kaikista kakuista minulle erityisin on suklaakakku. Ei
siksi, että suklaakakku olisi mielestäni yksiselitteisesti parasta (mitä se
itse asiassa valitettavan harvoin on), vaan koska näen siinä potentiaalista
mahtavuutta joka on vain kaiveltava kaikenmaailman reseptien lukemattomista
röykkiöistä.
Huolimatta vuosikausia kestäneistä kokeiluista en ole
vieläkään päässyt käsiksi Maailman Parhaaseen Suklaakakkuun. Joten seuraavaksi
yksi epätäydellinen, mutta kuitenkin erittäin makoisa ja etenkin harvinaisen
helppo ja nopea suklaakakku. Tässä vaiheessa on syytä heittää parit
ennakkoluulot nurkkaan. Ensinnäkin, hyvää suklaakakkua saa aikaiseksi myös
kaakaojauheella. Itse asiassa parhaat tekemäni suklaakakut ovat syntyneet ilman
suklaata, ainoastaan sopivalla kaakaon ja voin yhdistelmällä. Toiseksi, tämä
kakku on ruma ja litteä. Se ei siitä muuksi muutu vaikka Venla miten asettelisi
limeviipaleita koristeeksi. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä ihannetilanteessa
kakku nautitaan jäätelön seurana (silloin ei kuitenkaan enää oteta kuvia vaan
syödään).
Tahmea suklaakakku
3 dl sokeria
1,5 dl jauhoja
2tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
4 rkl kaakaota
150 g voisulaa
2 munaa
Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita keskenään voisula
ja munat, lisää kuivien aineiden joukkoon. Paista 200 asteessa noin 20
minuuttia (sääntö joka pätee kaikkiin suklaakakkuihin: mieluummin liian vähän
kuin liikaa).
Anna jäähtyä. Nauti jäätelön ja/tai kermavaahdon kera.
Oli muuten ihan öakdmalkasmdaösdka hyvää.
VastaaPoistaEiks! Vaikka et ees ottanu jätskiä, senkin harhaoppinen.
VastaaPoistaMulla oli joku syy. En muista sitä.
VastaaPoista