15.7.2013

Punainen keitto hellepäivään

Kuumalla ilmalla on kivaa syödä jotain kylmää, mutta valitettavasti jäätelöä ei kai yleensä lasketa ruoaksi. Salaattiin taas kyllästyy helposti, ainakin minä. Yksi houkutteleva ja himppusen jäätelöä terveellisempikin vaihtoehto ovat kylmät keitot. Tunnetuin niistä lienee gazpacho, mutta muitakin vaihtoehtoja on.

Innostuin niin mökillä tekemästämme mansikkaa ja perunaa yhdistelevästä salaatista, että halusin taas käyttää mansikkaa tavalla tai toisella. Ennenkin kehumastani keittokirjasta löysin houkuttelevan kuuloisen ohjeen, jota muutin vain vähän. Hyvää & raikasta!


Mansikka-paprikakeitto
kahdelle

2 punaista paprikaa
1 salottisipuli
1 kypsä tomaatti
puolikas punainen tuore chili, siemenet poistettuna
2 desiä mansikoita
kuorallinen tuoreen basilikan lehtiä
2 rkl hunajaa
2 rkl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljyä)
1 tl suolaa
mustapippuria

Leikkaa paprikoista kanta ja siemenkota pois. Silppua salotti ja valkosipuli, siivoa mansikat, palastele tomaatit. Laita kaikki asiat blenderiin ja sotke sekaisin. Anna keiton maustua hetken aikaa jääkaapissa. Kaada laseihin, koristele mansikan paloilla & basilikan lehdillä ja rouhi päälle mustapippuria.

Mansikkaa kannattaa syödä nyt sesongin aikana muutenkin paljon, sillä se on varsinainen pieni terveyspommi. Flavonoidit edistävät immuunipuolustusta, ja lisäksi punainen herkku sisältää paljon C- ja E-vitamiinia. Nii ja on Törkeen Hyvää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti