24.4.2012

Siman valmistuksesta muistiin merkitsi Raisa

Se on sima, kulhossa.

Ennen kuvanottohetkeä tapahtunutta: googlataan "sima HS" (koska muistellaan lämmöllä viime vuotista, oikein onnistunutta satsia). Löydetään kaapista sen valmistusprosessiin osallistunut, nyt kovettunut fariinisokerinjämä; ilahdutaan jälleennäkemisestä. Haetaan kaupasta kaksi luomusitruunaa ja pala hiivaa. Hienosokeria ja rusinoita löytyy kotoa.

Sitten kai vähän mokataan: mitenkään älyttömän paljoa ei simahommiin keskitytä, koska televisiosta tulee Panssarilaiva Potemkin, ja kaipa näitä viikonloppujaan voisi edes yrittää käyttää klassikkoelokuvien katsomiseen. Vilkuillaan elokuvaa, kiehautetaan puoli litraa vettä, kaadetaan se Ikean lasikulhoon, lisätään kova fariinisokeriköntti (arviolta neljä desiä) ja rapistellaan mukaan vielä neljä desiä tavallista.

Koetaan tyytyväisyyttä - mitään kaupan simoja hyh pöh. Pestään sitruunat tosi huolellisesti tiskiharjalla, vedellään keltaiset kuoret kuorimaveitsellä talteen, skalpeerataan valkoinen iho pois ja pilkotaan jäljelle jäävä hedelmä. Sitruunakamat plompsutellaan kulhoon. Plomps.

Jäähdytellään: kipaistaan Siwaan hakemaan lähdevesipulloja juoman pullotusta varten. Tällä välin neste tahollaan jäähtyy kädenlämpöiseksi, jolloin kulhoon saa sekoittaa tosi pienen palan hiivaa.

Asetetaan simakulho asunnossa teennäiselle paikalle ja otetaan heikkolaatuinen kännykkäkamerakuva uutta ruokablogia varten. Peitellään kulho, annetaan olla seuraavaan päivään, jolloin pullotettaessa huomataan, että ei vittu taaskaan olisi pitänyt yrittää katsoa klassikkoelokuvaa. No, pullotetaan kumminkin loppuun, luotetaan - tietenkin - että ihan hyvä tästä varmasti tulee. Tarjotaan vappuaattona Venlan ja Arlan paistamien munkkien kanssa. Vinkki: toimii myös Jallun lantrauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti