29.10.2013

Elämänmuutoksia

Nyt se on virallista: aion ryhtyä vegaaniksi. Ainakin osittain. Joustavaksi sellaiseksi.

Vegaanius ei ehkä tuo useimpien ihmisten mieleen ensimmäisenä joustavuutta, ja joidenkin mielestä taas en tule olemaan mikään vegaani ensinkään, sillä meinaan aina välillä syödä pihvin. Ehkä. Jos haluan. Enkä aio kieltäytyä mistään ruoasta, mitä joku nimenomaan minulle tekee (äiti, voit taas hengittää).  Sen sijaan ravintoloita aion ahdistella surutta, koska vegaaninen ruoka &  kasvisruoka ylipäätään on asia, jossa monella hyvälläkin ravintolalla Suomessa olisi paljon petraamista.

Ja siis olennaisimpana asiana aion omassa arkiruokailussani jatkossa välttää eläinkunnan tuotteita. Tai niin ajattelen nyt, katsotaan mitä tästä tulee. Ainakin tänään olen innoissani tästä. Unohtakaa muuten se typerä asia mitä viime postauksessa sanoin siitä, että vegaanius tarkoittaa ruoan jatkuvan ajattelun ja gastronomisen hifistelyn lopettamista. Se oli vaan jotain kirjamessumasennusta. Mikä tahansa on hyvä syy ajatella ruokaa. Kävin tänään tutustumassa Ruohonjuuressa mm. kasvismakkaroiden nykyiseen valikoimaan, ja näin sitten syntyikin

Tuotteen nimeä olisi voinut ehkä vielä kehitellä.

Vegaanista nakkipastaa yhdelle

3 laihaa kevätsipulin vartta
Neljä soijanakkia (tai vastaavaa)
Seitsemän pulskaa kirsikkatomaattia
Oliiviljyä
Puolikas minttu- ja lehtipersiljapuskista
Luomusitruunan mehu
Pieni kourallinen oliiveja
Chilirouhetta, mustapippuria ja suolaa, valkosipulijauhetta
Pastaa (kananmunatonta)


Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi, laita kulhoon ja kaada päälle vähän oliiviöljyä, mustapippuria, suolaa ja ehkä valkosipulijauhetta. Jos tykkäät semmoisesta. Kaada sitten öljyssä hypitetyt tomskut pellille leivinpaperin päälle ja kuivata niitä 100-150 asteisessa uunissa niin kauan, että ehdit siivota kirjamessukaaokseen joutuneen asunnon, eli noin puolitoista tuntia. Muista myös pestä pyykit ja kauhistella sitä, miten viski on viimeisen viikon aikana kulunut pullosta ihan itsekseen.


Kuullota pannulla silputtua kevätsipulia ja paloiteltuja nakkeja, lisää jossain vaiheessa chilirouhe. Surruuta blenderillä sekaisin noin puoli desiä oliiviöljyä, oliivit, tuoreet yrtit ja sitruunan mehu.  Keitä pasta. Yhdistä komponentit: pasta, kuivatut tomaatit, yrttiöljy ja nakki-kevätsipulipaistos. Syö. Ajattele, että vegaanius on siistiä. Lue vaikka Post Punk Kitcheniä.


PS. Sori, ehkä blogihistorian huonoimmat kuvat. Aina ei pysty kaikkeen, mutta jos se maailma nyt tulis tällä vegaaniudella pelastettua. Niin lupaan sitten ensi kerralla jaksaa roudata järkkärin töistä kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti