9.10.2013

Tuskallista nautintoa

Luin vähän aikaa sitten (osittain uuteen työhön liittyen) kirjan. Teos oli hienosti tehty ja vaikuttava, mutta mikä olennaisinta: siinä puhuttiin paljon chilistä. Itse asiassa kirjan vaihtoehtoisessa maailmassa chili on ottanut yhteiskunnassa huumeiden paikan  se on kiellettyä, ihmiset saavat siitä hillittömiä säväreitä, ja päähenkilö on vieläpä diilari, joka välittää tätä polttavaa herkkua. Koska tuskallista nautintoa kuvailtiin kirjassa niin suurella intensiteetillä, oli lukiessa tietenkin otettava tuntumaa myös makuhermoilla tähän nimenomaiseen asiaan. 

Eli chiliin. 

Tämä on moneen kertaan eri yhteyksissä nähty, melko cooking for dummies -tyyppinen ohje, mutta enpä ollut kokeillut ennen. Herkkusienten juustolla täyttäminen, pekoniin kääriminen ja nuotiolla grillaaminen on kesällä ihan perussettiä. Itseäni siinä aina kuitenkin häiritsee, että sienistä tulee jotenkin lätkyjä. No, näistä ei tule. 



Juusto-pekonichilit

Haluamasi määrä chilejä, kahdelle alkuruoaksi esimerkiksi kahdeksan kappaletta
Vajaa puoli paketillistä tuorejuustoa (itse käytin maustamatonta Philadelphiaa) 
Yksi pekonisiivu per chili 
Päälle vähän tuoretta korianteria

Halkaise chilit, kaavi siemenet pois. Täytä tuorejuustolla, kääri pekoniin. Käristä joko mahdollisuuksien mukaan avotulella tai uunissa noin 15-20 minuuttia 225 asteessa, kunnes pekoni on mukavasti ruskistunut. Koristele korianterilla. Syö oluen tai mahdollisesti maidon kanssa, jos olet herkkä poltteelle. 



Chilejä on hauskinta ostaa eri laatuja. Siten syödessä tulee koko ajan yllätyksenä, että kuinka tulisen asian sitä taas onkin lohmaissut limakalvojensa huomaan. Jos ei siis muista lajien tulisuusasteita ulkoa.


Jos jäi epäselväksi, niin suosittelen myös sitä Sinisaloa. Parasta elämässä nimittäin on hyvän ruoan ja kirjallisuuden yhdistelmä. Itse olen myös niitä, jotka syövät lukiessaan, ja tietty mieluiten kirjaan sopivaa sapuskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti